Opstap Assessment

Aanbod

Opstap Assessment biedt ontwikkelassessments gericht op pioniers werkzaam in Nederland in een interculturele setting en missionair werkers in het buitenland. Ingrediënten voor het ontwikkelgesprek zijn een competentieprofiel, gerichte vragenlijsten, Intercultureel Readiness Check, feedback en het unieke Lifelanguages™ communicatieprofiel. Tijdens het assessmentgesprek komen de resultaten samen in een top drie van ontwikkelpunten. Ontwikkelpunten worden uitgediept met behulp van een ervaringsgerichte oefening en vertaald naar concrete stappen om in de praktijk jezelf te ontwikkelen. Hierbij wordt gekeken naar het specifieke competentieprofiel van een pionier of een missionair werker.

Pioniers

Je werkt in Nederland op een pioniersplek in een interculturele setting. Maar hoe pak je dat aan? Waar liggen jouw sterke punten en hoe gebruik je die? Jezelf beter leren kennen kan de juiste basis zijn voor jouw werk op die onzekere plek.

Missionair Werkers

Je bent vol idealen aan het voorbereiden op vertrek naar het buitenland of je woont en werkt al een tijdje in het buitenland. Hoe doe je dat? Ontdek waar jou sterke punten liggen en waar je nog meer in zou kunnen ontwikkelen.

Ervaringen

“Vanuit CGK evangelisatie zetten wij het Opstap Assessment graag in bij de start van nieuwe trajecten om missionair te pionieren. Een prachtige tool waarmee een pionier zijn/haar sterke kanten en uitdagingen specifiek rond pionieren leert kennen! De coaches kunnen daarna de pioniers met het assessment effectief begeleiden. Een aanrader!”

Petra de Jong-Heins – Missionair consulent

“Vanuit het programma Geloven in de Buurt wordt momenteel op zo’n 20 plekken nieuw werk gestart. De komende jaren hopen we vanuit nog veel meer nieuwe locaties bij te dragen aan de verbondenheid in de lokale samenleving. Het Pioniersassessment van Opstap Assessment maakt onderdeel uit van onze ambitie.  Het karakter van een ontwikkelassessment past bij het vinden van het antwoord op de vraag of plannen passen bij de persoon als pionier en waar ruimte is voor ontwikkeling.”

Karel Muller – Hoofd identiteit, innovatie en inspiratie bij Geloven in de Buurt van Leger des Heils