Opstap Assessment

Missionair werkers assessment

Je bent je aan het voorbereiden op vertrek naar het buitenland of je woont en werkt als missionair werker, zendeling, ontwikkelingswerker, pionier, jongerenwerker of gemeentestichter, in het buitenland. Je werkt samen met mensen uit verschillende culturen en achtergronden. Je bent al een tijdje geleden uitgezonden, en min of meer gesetteld in het land waar je nu woont en werkt. Alleen of samen met je partner of gezin. Je werkt hard, de dagen zitten vol en je merkt dat het soms ook best moeilijk is, met al die verschillende culturen, en soms ook lastige politiek complexe situaties. Je wordt soms zelfs 24/7 in beslag genomen. Tijd voor een pas op de plaats of een moment van reflectie is er haast niet. Je zou wel willen, maar er is elke dag wel weer wat anders te doen. Je wordt geleefd. Soms schiet het zelfs door je heen: ‘Wat was alweer mijn roeping, visie en missie waarvoor ik alles opgegeven hebt en hier in dit land ben?’ Je had destijds grote verwachtingen, maar je merkt ook dat soms alles wel heel erg anders is dan je je had voorgesteld. 
Dan is het tijd om een moment van bezinning te nemen, pas op de plaats, en jezelf tijd te gunnen om te ontdekken waar je nu staat met jouw sterke kwaliteiten, maar ook met je valkuilen en ontwikkelpunten. Een ontwikkel assessment speciaal op maat gemaakt voor missionair werkers kan je daarbij helpen.

Wat is een ontwikkelassessment?
 Een ontwikkelassessment is als een spiegel voor jezelf. In een ontwikkelassessment ontdek je je kwaliteiten, je valkuilen, en krijg je inzicht in je groei en ontwikkelingsmogelijkheden, welke nodig zijn om als missionair werker intercultureel te wonen en te werken. Hierbij gaat het zowel om je persoonlijke als professionele ontwikkeling.

Specifieke voor missionair werkers betekent dit:
– Het ontdekken van je kwaliteiten, je valkuilen en inzicht krijgen in je groei en ontwikkelingsmogelijkheden bij het leven en wonen in een interculturele context.
– Het ontdekken van je energiegevers, je energievreters, en wat je stresslevels zijn en wat dat betekent als je woont en werkt in een ander land. 

Package missionair werkers assessment:
– Competentietest
– Life Language Profiel
– Intercultural Readiness Check
– Interactief gesprek (eventueel ook online mogelijkheden)
– Rapportage